Tuesday, April 13, 2010

Tasty Appetizer for Any Ocassion

Today I want to share with you the recipe of one of my favorite appetizers. This recipe has so many modifications and variations that I'm really puzzled which one to choose??? So, today I will give just one and when I will cook it differently, I will just add postscriptum (P.S) to the original recipe. Deal?

So, today I felt like using French bread or Italian Bread with Cheese. Cut the bread 1/2 inch wide (1-1.5 cm).
Use vegetable oil and slightly fry your croutons from one side. (Some people prefer to fry it from both sides...To my opinion, one fried side is more healthy because of less fat you use and it doesn't dry so fast because bread doesn't loose its moisture too quickly).
Let it cool down a little bit. While your croutons are cooling down, you can cat vegetables for the topping. My favorite set of vegetables is fresh tomatoes, bell pepper and green onions. Sometimes I feel like adding cucumbers too. Salt, pepper and a sprinkle of Parmesan if you wish to. Your topping is ready. Take a glove of garlic and rub all your croutons.

Carefully spread mixed topping on your croutons. I like to shred a little bit of cheese on the top. If you have fresh dill or parsley or basil at hand it will be helpful too. But it is tasty even without herbs. Your meal is ready!


The best is to eat this appetizer as soon as you prepare it. If you are planning ahead and want to prepare it before, just make sure you keep croutons and topping separate until the last minute. Bread gets soggy so quickly. So, when you are ready to consume it - just spread the veggies on the top of croutons and enjoy delicious appetizer any time of the day!

4 comments:

  1. Классно,Инна! Я люблю такие рецепты и готовить такую пищу люблю - быстро и с фантазией! Приготовил и съел (как сегодня у меня было). Тем более и ингредиенты все доступные. Сейчас столько разного хлеба продают, что не знаешь, что и брать порой - всё хочется. Ну, по очереди беру...то французский, то итальянский, немецкий, даже американский (неужели оттуда?).В упаковке продают, а вот европейский сами пекут...

    ReplyDelete
  2. Валя, я не думаю, что хлеб привозят прямо из Европы или Америки. Он бы тогда такой свежий не был и представь сколько бы он тогда стоил с учетом доставки. Скорей всего, это рецепт отражает название страны. Мне не нравится наш хлеб, который порезан уже на ломтики. Он как бумага на вкус. А вот батоны, особенно если свежие, очень хороши, но они все носят названияе - французские. У нас тоже много всяких сортов хлеба. Сейчас завалили индийскими всякими булками. Я спрашивала у Харши про этот хлеб индийский. Конечно же, он не из самой Индии, но приготовлен в индийских традициях.
    Ну а рецепт мой - попробуй, быстро и вкусно!

    ReplyDelete
  3. Да, я понимаю, что весь хлеб печётся здесь, так как каждый крупный супермаркет имеет собственную пекарню и этот хлеб вынимают прямо горячим на твоих глазах! А вот американский (я писала "неужели оттуда" с иронией немножко), привозной и он намного дороже! Там в упаковке немного (5-6 кусочков) хлеба всего, а стоит как пять буханок! Называется американский сэндвич. Может, где-то в Москве пекут? Причёи, в каждом супермаркете есть хлеб по своим рецептам и можно выбрать, какой хдеб тебе нравится или просто взять тот, который так и называется "Традиционный"!

    ReplyDelete
  4. Валя, здорово, что ты попробовала мой рецепт. Надеюсь, что было вкусно. Вот теперь еще Ленын рецепт кренделей нужно попробовать приготовить. :)

    ReplyDelete