So, I started a new chapter named "Recipes for Sergey". I really hope that it will help my son Sergey to keep his Russian heritage by reading books in Russian and cooking some Russian meals. And, of course, all me readers are very welcome to join him in trying some of my recipes that look eatable to you! :)
So, very simple recipe for salad. Sergey has a perfect nose for smelling of what kind of food was cooked today. He can recognize immediately if I prepared Russian salad. Do you want to know why? Because almost every Russian salad has boiled eggs as the one of the salad ingredients. For this salad you will use hard-boiled eggs too. Also you will need one package (200gr) of Crab Imitation Sticks that can be found in the Meat Department next to fish and sea-food.
Next picture is all you will need to make your salad.
This recipe is very easy. The only cooking you need to do is to boil the eggs. Again, a little secret of that simple process is to place the eggs into a small saucepan and pour COLD water! Another hint: add salt to boiling water. I met some people that had never heard of such thing as seasoning hard-boiled eggs! But this simple trick just prevents your egg from leaking out if it is broken. Also another theory about adding salt is that it makes it easy to peel the eggs afterward. After boiling eggs for 15-20 minutes, place them under cold running water for a few minutes. That way they will cool down quickly. Peel them off and dice them into middle size cubes.
Peel one big fresh cucumber and dice it into cubes.
Take 2-3 green onions, wash them and cut the stems off and cut them into small pieces.
Dice crabs imitation sticks into cubes of the same size as all other ingredients.
Drain 1 can of sweet corn and mix everything together.
This is how I keep my salad in the fridge until I'm ready to serve it. No salt, no pepper, no mayonnaise. It will last at least a couple of days without mayo. But if you serve it for a party or big family dinner, you better to add all seasonings and mayo right away, decorate it with parsley and eat immediately! Bon appetite!
Мммм, сразу захотелось сделать! Спасибо за рецепт.
ReplyDeleteИнна, Сергею просто повезло с такой заботливой мамой! Иногда мы чего-то ищем, а вкусное рядом.
ReplyDeleteСпасибо, Юля! Я тебе давно хотела написать, что рецепт пирожков у меня есть на этом блоге. Он идет как одна единственная запись от 2009 года. Это моя подруга Таня мне начала этот блог и там нету подробностей по закладке продуктов. Но на тесто я брала обычные бисквиты в трубочке из секции где Pullsberry для завтраков. И обычное картофельное пюре. А остальное все в картинках и можно все понять. Ну борщ у меня в планах на будущее.
ReplyDeleteВаля, да Сергей еще и брыкается от моего блога! "Ой, зачем ты это написала! Я надеюсь, что никто из моих друзей никогда об этом не узнает!" А я и говорю - Балбес, гордиться надо, что тебе посвящено....
Он боится насмешек? Да они обзавидуются и мы тоже с ними...
ReplyDeleteСпасибо, Инна. Я посмотрела на тот пост про пирожки. Слушай, пирожки из этого теста в трубочке на вкус такие же как из обычного дрожжевого теста получаются? Надо попробовать. Я вообще делаю иногда жареные пирожки из самодельного дрожжевого теста, но оно не всегда получается, иногда плохо подходит. Да и возится тесто замешивать не всегда время есть.
ReplyDeleteЮля, про пирожки: я делала несколько раз из разных видов теста. Если берешь обычные Pullsberry Buscuits получается дешевле, они что-то около 80 центов за трубочку. Получается вкусно - как дрожжевое тесто, я и делаю приплюснутые. Очень экономит время и нету бесконечной возни с тестом. А еще я брала Crescent Rolls, они конечно подороже 2.80 за трубочку, но получаются до того вкусные, что за уши не оттянешь. Они как бы слоеное тесто и получаются как деликатесные слоеные пирожочки! Обосенно когда горячие с молоком! Сергей съест сразу 8 штук, целую сковородку. Попробуй - время экономится!
ReplyDeleteВаля, я думаю, что это его возрастные издержки. Теперь уже сам бежит и спрашивает - "Ну что, новенькое написала что-нибудь?" Да вот, говорю, буду писать про плов и трт "Наполеон"!